De Zwemschool

logo zwemschool

 

Met onze zwemschool realiseren we een degelijke watergewenning en zweminitiatie voor vijf tot achtjarigen. Door speelse maar doelgerichte oefenvormen onder leiding van gediplomeerde zweminitiators leren de kinderen de grove vormen van de drie zwemstijlen.

 

De zwemschool is ingedeeld in vier lesgroepen welke telkens twee uur per week trainen. Drie maal per jaar is er een nieuwe groep die start en zo ook een overgang van de kinderen naar de volgende groep. Kinderen kunnen enkel overgaan indien zij de eindtermen voldoende onder de knie hebben.

 

ZW1 (zwemschool 1):

Kinderen vanaf 5j krijgen een degelijke watergewenning.

 

ZW2 (zwemschool 2):

Hier leren de kinderen hun eerste echte zwemslagen, nl. borst- en rugcrawl. Onze zwemschool opteert ervoor te starten met de borst- en rugcrawl omdat deze slagen gemakkelijker aan te leren zijn aan jonge kinderen.

 

ZW3 (zwemschool 3):

Vanaf deze groep gaan de kinderen 1x/ week in het grote bad. Er wordt nu begonnen met het aanleren van de schoolslag. De crawl en rugslag worden verder onderhouden. Daarnaast krijgen de kinderen een initiatie duiken.

 

ZW4 (zwemschool 4):

De kinderen zwemmen enkel nog in het grote bad. De drie grove zwemstijlen worden vervolmaakt en de kinderen leren duiken. Af en toe wordt er al deelgenomen aan een wedstrijd.
Als de kinderen deze vier groepen doorlopen hebben zijn ze klaar om verder te gaan in de club. De kinderen gaan over naar Join 2 Swim om recreatief verder te zwemmen of naar de observatiebaan waar ze voorbereid worden op de overstap naar de leerlingzwemmers.

 

ZW5 (zwemschool 5):

Zwemschool 5 is de laatste groep van de zwemschool. In zwemschool 5 zwemt men nog steeds twee maal in de week. De techniek wordt hier verder bijgeschaafd en er worden al eens langere afstanden gezwommen. Er wordt meer aandacht besteed aan starten en keerpunten. Verschillende keren per jaar doen de kinderen mee aan een wedstrijd.

 

Contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Inschrijvingsformulier (klik hier)

 

Compilatie zwemsbrevetten