official 18

 

Officials zorgen voor een correct en vlot competitieverloop. Vanaf het moment dat 3 zwemmers aan een wedstrijd deelnemen, moet er 1 ZiK-official mee. Gaat een trainer met 10 zwemmers, dan zijn er 2 officials nodig. En … als we met te weinig officials op een wedstrijd aankomen, betaalt de club boetes die snel oplopen.

Maandag 17 september:
hét moment om ook official te worden

De opleiding

De TAK-officialcursus (Tijdopnemer – Aankomstrechter – Keerpuntrechter) duurt twee avonden: eerst een toelichting bij de theorie aan de hand van voorbeelden en filmpjes. Een week later volgt een proef over de leerstof. De TAK-cursus telt 8 pagina’s, die je kunt downloaden van de site van de Vlaamse Zwemfederatie: Cursus_TAK_02_2018.pdf

De eerstvolgende cursus wordt georganiseerd op maandag 17 en 24 september,
in het Huis van de Sport, Boomgaardstraat 22, 2600 Berchem.

Na de theoretische les volg je 2 stagebeurten en leg je 2 praktische proeven af. Natuurlijk kan dat op wedstrijden waar we met onze zwemmers aanwezig zijn.

Geslaagd, en dan?

ZiK laat je weten op welke wedstrijden officials nodig zijn en hoeveel. Je kiest zelf waar en wanneer je fungeert. Bij wedstrijden die een hele dag duren, is het mogelijk om per halve dag official te zijn.

Om je vergunning te behouden, moet je ongeveer 10 keer op twee jaar als official actief zijn.

Interesse?

Geef een seintje aan Tine Berghmans, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij helpt je graag op weg!
Alle verdere info kan je vinden op de website van de Vlaamse Zwemfederatie. Of spreek het bestuur of de trainer van je kind aan. Laat je warm maken door onze vele ouder-officials: Andy (papa van Annabel, Elisabeth en Suzanne), Peter (Silke), Tanya (Axelle), Heidi (Bernd), Ila (Yassin en Yasmina), Nancy (Charlotte en Lindsay), Els (Niels), Natalie (Troede), Johan of Tine (Sara), Eric Dekoninck (Dieter Dekoninck). Zij vertellen je graag meer;

Elke reactie, elke vraag is welkom!

Trooper

leren zwemmen

jeugdlabel 2019