Op de Belgische kampioenschappen dit weekend hebben onze Zikkers het voortreffelijk gedaan. Zowel in de individuele wedstrijden als in de aflossingen schitterden onze ZiK-zwemmers. Al begon het vrijdagochtend wat twijfelend (waarschijnlijk was niet iedereen al even wakker) , Niels zette de boel in gang met een eerste spectacilaire verbetering (-2 sec op 50 ss) Het startsein was dan gegeven. Senne verbeterde achtereenvolgens zijn 100 vlinder, 200 rug om in de namiddag een super 200 wissel te zwemmen (-7 sec!!) die meteen ook brons opleverde. Ook Niels legde nog een perfect parcours af : met een verbetering van 4 sec zwom hij  de 100 vlinder, om dan net als Senne een super 200 wissel te zwemmen (wederom -4 sec!!) die hem ook  bij de 16 jarigen de bronzen plak opbracht. Echter niet de eerste medaille, want die was voor Charlotte die (ondanks een foutje in het keerpunt, waardoor ze net een besttijd miste) op de 100 ss knap derde werd.  De eerste zilveren was voor Silke, die met een nieuwe besttijd op de 50 rug 2e werd bij de 15 jarigen. Sarah deed even later hetzelfde bij de 16 jarigen. De eerste gouden medaille volgde iets later, toen Jade haar 50m rugslag won en zo onze eerste Belgische titel binnensleepte. Gezien haar "zwempauze" van 4 maanden uiteraard nog niet in een besttijd, maar het deed haar duidelijk toch plezier om terug te zijn. Ze zou trouwens dit BK nog 8 medailles veroveren! 

Het ZiK feestje ging de volgende dagen gewoon verder : 

de bronzen 400 wissel van Jade, de zilveren 50 vlinder van Sara : het lag allemaal wel wat in de lijn van de verwachtingen. Maar toen begon Niels aan zijn namiddag : het opwarmertje met de 100 ss leverde hem buiten een ferme besttijd (1'10) ook een bronzen medaille op. Iets later was het al terug prijs voor Niels : na een sterke 1500m  viel Niels weeral in de prijzen : ook hier een mooie derde plaats in nieuwe besttijd. Silke pakte nog een 3e plaats (uiteraard besttijd) op de 100 rug, en Sarah en Jade zwommen zich naar zilver op diezelfde 100 rug.

Op zondag schitterde Senne met een knappe 200 vs, veroverde Sara de zilveren medaille op de 100 vlinder en was er eremetaal voor onze rugslag dames (200 rug : Silke 3e bij de 15j, Sarah 1e bij de 16 j en Jade 2e bij de 17-18j) . Sander gaf tijdens zijn 400 wissel even een demonstratie hoe je met je schoolslag  de rest van je reeks kan "achterlaten", wat hem een bestiijdverbetering van 15!!!! sec opleverde. Niels, al heel het weekend in supervorm, schitterde op zijn fenomenale 400 wissel in een nieuwe besttijd, die meteen goed was voor een zoveelste medaille : ditmaal zilver.

Charlotte had goed opgelet, want op de 200 wissel was het haar beurt, in een nieuwe besttijd zwom ze naar de bronzen medaille. Sara zwom bij de 19+ jarigen nog naar een 3e plaats, en eindigen deden we in schoonheid met een zeer knappe 200 ss van Sander en een zilveren 200 ss van Niels, beide in een besttijd, al verdient de spectaculaire 2:29 van Niels zeker een extra vermelding.

In bijna alle BRABO ploegen wisten onze Zikkers nog verschillende medailles te bemachtigen. Je vindt het volledige overzicht in onderstaand schema.

 

Medailles BK 2018

Na 3 dagen BK kunnen we enkel constateren dat we met ZiK heel goed bezig zijn. Ik ben dan ook een enorm trotse coach en dank alle zwemmers voor de prachtige prestaties, de enorme inzet, en, last but not least : de super sfeer op het BK binnen ons team. Job well done !! Proficiat !!!!!

Dat het niet zo evident is om op dit BK zo veel personal bests te zwemmen zal je zelf kunnen opmerken als je eens grasduint door de volledige uitslag die je HIER vindt

 

 

Trooper

leren zwemmen

jeugdlabel 2019