Aug 02 2018

Het artikeltje over de BJK van SP2 was ergens in een mailbox verloren geraakt. Weliswaar in uitgesteld relais willen we jullie dit niet onthouden.

Na een goede stage in Loutraki en de steeds maar korter wordende trainingen in Kapellen, was Sp2  er helemaal klaar voor om te schitteren op het BJK in Charleroi.

De meisjes mochten de spits afbijten met de 200 crawl, waar Julie en Lindsay al meteen mooie besttijden lieten zien, maar Annabel moest volgens mij nog een beetje wakker worden. Vervolgens was het de beurt aan Bernd die meteen een 2e plaats wist te bemachtigen met ook een mooie besttijd (-5 sec) op de 200 rug. Kasper gaf dan weer een demonstratie op de 400 wissel, na de eerste 100 zwom hij alleen maar verder weg van de tegenstanders en won met een voorsprong van 11 sec; en verbeterde zijn besttijd met maar liefst 9 sec! De start van het weekend was alvast veelbelovend. Jammer genoeg moest Kasper een kruis maken over de rest van zijn weekend, na een ongelukje tijdens het loszwaaien, wat hem 5 draadjes in zijn hand opleverde.

In de namiddag stonden de meisjes aan de start van de 400 wissel, voor alle drie was het hun vuurdoop in groot bad.

Annabel was ondertussen helemaal wakker en zette een mooie tijd neer (omgerekend klein naar groot bad – 4 sec). Bernd zwom daarna naar een nieuwe medaille (brons) in weer een besttijd op 200 crawl en ook Yassin begon aan zijn weekend met een besttijd op hetzelfde nummer. Bernd veroverde vervolgens ook nog zilver op de 1500 en de 100 crawl en was gebrand om toch ook goud mee naar huis te kunnen nemen. Die gouden medaille kwam er ook met de aflossing 4x100 wissel jongens waar ook Yassin deel van uitmaakte, zonder Kasper was het een pak spannender dan voorzien, maar ze wisten de klus toch (nipt) te klaren. Lindsay en Julie zwommen nog naar mooie tijden en plaatsen op de 100 (4e en 5e)  en de 200 rug, Yassin deed dat dan weer op 50 en 100 vs. Bernd was nog gebrand op een individuele gouden plak en wist deze nog te veroveren op zijn 2 laatste individuele nummers: de 400 crawl en 100 rug. Tijdens de aflossingen de laatste dag pakten Lindsay en Bernd nog brons op de 4x100 vs gemengd en Bernd sleepte nog een laatste medaille in de wacht (goud) met de 4x100 vs jongens. Julie dacht dat ze moe was tijdens haar individuele 100 crawl, maar in de aflossing een klein uurtje later kon ze plots 2,5 sec sneller!

Twee dagen later kreeg iedereen nog een laatste kans (van het seizoen) om het beste van zichzelf te laten zien in Berchem. Annabel en Yassin lieten hier nog een hele goede 100 vs optekenen. Yassin ging met 59.81 voor het eerst onder de magische grens van 1 min en Annabel toverde een besttijd met meer dan 3 sec uit haar mouw. Ook Lindsay wist nog te verbazen met een dikke besttijd op 100 rug (-2 sec).

En zo kon iedereen het seizoen in schoonheid afsluiten en geniet van een welverdiende vakantie!

Elise

Trooper

leren zwemmen

jeugdlabel 2019