VJK2018

Tijdens het afgelopen weekend lieten onze SP2-zwemmers heel wat mooie prestaties zien tijdens het VJK in de Wezenberg. Er werden tal van besttijden, A-tijden, medailles en haaien bij elkaar gezwommen.

Bernd mocht de spits afbijten met de 1500m op vrijdag hij maakte er een spannende race van met gouden medaille, en een haai bij de 14 jarigen als resultaat. Ook pakte Bernd op alle andere nummers die hij zwom telkens een medaille: brons op de 100 en 200 crawl. Zilver op de 400 crawl. En goud op 100 en 200 rug.

Op dat laatste nummer mocht Bernd het podium delen met Kasper, die brons behaalde. Vervolgens behaalde Kasper nog  goud op 200 schoolslag, waar hij wel heel voorzichtig vertrok en zijn besttijd dus niet kon verbeteren. En ook op 200 en 400 wissel kon Kasper naar mooie besttijden en telkens een gouden medaille zwemmen. Op de 100 schoolslag was hij dan weer iets te gretig en vertrok wat te snel waardoor hij het op het einde moeilijk kreeg en nipt 2e werd. Voor Kasper waren er dan ook nog haaien bij de 14 jarigen op 100 en 200 schoolslag en op 200 en 400 wissel en een mooie besttijd op de 100 crawl.

Yassin kende dan weer een moeilijke start van het weekend hij mocht zaterdagochtend beginnen met 100 schoolslag waar hij duidelijk heel veel zin in had, ook hij vertrok heel snel en kreeg het op het einde moeilijk, met niet het gehoopte resultaat als gevolg, hij viel net naast het podium. Toch wist Yassin deze mindere start om te buigen en liet tijdens de rest van het weekend nog besttijden zien op 200 wissel, 100 vlinder, 100 crawl en 200 rug.

De 3 jongens zaten ook alle 3 in de aflossingsploegen 4x100 vs en 4x100 wissel (Bernd rug, Yassin schoolslag en Kasper vlinder) en pakten hier ook 2x goud met telkens heel wat voorsprong op de achtervolgende ploegen.

Ook de meisjes lieten zich van hun beste kant zien. Op alle nummers die ze zwommen werden besttijden genoteerd.

Lindsay veroverde een bronzen medaille op de 200 rug. En viel net naast het podium op de 100 rug. Julie wist zich na een week onzekerheid en last van haar schouder nog goed te redden en zwom naar een 4e plaats op de 200 rug. Julie en Lindsay zaten ook samen in de 4x100 wissel aflossing waar ze een bronzen medaille behaalden. Annabel liet ook een heel aantal mooie tijden zien en flirtte een aantal keer met de BJK-limiet. Naarmate het weekend vorderde begon ze meer in de wedstrijdsfeer te geraken. Individueel zwom ze nog 1.09 op de 100 crawl, een mooie tijd , maar wel onder de verwachting. In de aflossing liet ze zien dat ze een pak sneller kon en zwom ze naar een mooie 1.06 om het weekend af te sluiten.

Trooper

leren zwemmen